Vallhamrakyrkans Förskola

Prästkragen

Prästkragens förskola ägs och drivs utav Vallhamrakyrkan. Vår förskola skall vara en förskola där alla känner sig välkomna och vi bygger på ett nära samarbete med hemmen.
Vi vill skapa en trygg och kärleksfull atmosfär, där alla kan känna att de får vara med och trivas.  Vi vill med vår förskola sprida budskapet om Jesus vidare och vi arbetar med den kristna värdegrunden som bas. Prästkragens förskola startade i mars 1988 med en avdelning, och utökade i augusti 1994 med en småbarnsavdelning. Vi har nu plats för 30 barn, fördelade på de två avdelningarna, Prästkragen 3-5 år med plats för 20 barn och Pysslingkragen 1-3 år med plats för 10 barn. Vi har en stor härlig gård som är inhägnad och indelad för stora och små barn. På stora gården finns gungor, sandlådor, klätterställning, lekstuga, en båt, en stor plan för cykling och en härlig gräskulle för pulka- och vattenrutschkaneåkning. På lilla gården finns det gungor, sandlådor, klätterställning med rutschkana och en lekstuga. Vi har en kokerska som lagar all maten och ett kök per avdelning där alla våra måltider serveras.

Vi vill i vårt arbete med barnen skapa en trygg och kärleksfull atmosfär, där alla kan känna att de får vara med och trivas. Genom lek och inlärning vill vi stödja och stimulera barnens utveckling. Vi som arbetar här har en kristen livssyn.